Sinds Android 6, maar ook op toestellen van ondere anderen de merken Samsung en Huawei, kan het voorkomen dat er na enige tijd geen meldingen meer binnenkomen. Dit heeft te maken met het feit dat alle nieuw geinstalleerde apps automatisch onder een energiebesparende maatregel vallen. Apps worden dan na verloop van tijd automatisch uitgeschakeld.

Om de 112-Nederland app te laten functioneren is het van belang de app (zowel Free als Pro) als uitzondering op de energiebesparende maatregelen wordt ingesteld. U kunt dit doen via de energieinstellingen van het toestel. Dit verschilt per model en merk maar is meestal eenvoudig uit te voeren. Op internet zijn instructies te vinden voor elk model.