De initiatiefnemer is Ton Snoei die 112-Nederland heeft gebouwd in 2011 als een hobbyproject. Inmiddels is 112-Nederland App uitgegroeid tot een populaire app met honderduizenden installaties via de Google Play store.

De app wordt met veel plezier onderhouden en er wordt gepoogd een zo goed mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Mocht u als gebruiker ideeen hebben hoe het nog beter kan dan horen wij dat uiteraard graag.