De 112-Nederland app gebruikt op zich niet meer energie dan een willekeurige app. Er zijn echter 2 zaken die het batterijgebruik kunnen beïnvloeden.

Trillen

Als u de trilfunctie aan heeft staan in combinatie met een configuratie waardoor u veel meldingen ontvangt dan zal het batterijverbruik aanzienlijk toenemen. Het is aan te raden de trilfunctie uit te zetten of de meldregio's aan te passen in uw configuratie.

U ontvangt veel meldingen

Door bepaalde instellingen kan het zo zijn dat u veel meldingen ontvangt. Met name voor de 112-Nederland Pro betekent dat dat het toestel vaak 'wakker' wordt gemaakt. Dit brengt een verhoogt energieverbruik met zich mee. Pas uw meldinstellingen aan.